torsdag 26 maj 2011

Smugglarna av Iain Lawrence


Iain Lawrence
Iain Lawrence har skrivit boken Smugglarna (1999) som hör till bokserien The Wreckers Series. Författarens inspiration kommer från böckerna Skattkammarön av Robert L. Stevenson och Värdshuset Jamaica av Daphne du Maurier.

Den kanadensiske Iain Lawrence har skrivit många böcker för barn och ungdom som har blivit storsäljare. Han studerade journalistik vid Vancouver Community College i Kanada och jobbade efter sina studier som journalist i tio år. Lawrence vann pris för bästa kanadensisk barnlitteratur 2007.


Handling
Det är i början av 1800-talet i sydöstra England. Sextonårige John Spencer får i uppdrag att segla med faderns nyinköpta fartyg Dragon från Pegwell Bay till London. Dragon är ett gammalt svartmålat smuggelfartyg som nu transporterar ull, men Dragon visar sig bära på många hemligheter. Dessutom är hennes besättning en opålitlig skara. Snart får John Spencer all anledning att ta den varning som han har fått av en mystisk gentleman på stort allvar.

Omdöme
Om man inte gillar att läsa böcker kan det kännas tungt att läsa Smugglarna, men denna bok är ändå helt okej och den känns lätt att läsa. Handligen är lätt att hänga med i och författaren har lyckats bra att exempelvis beskriva miljön. Handlingen i sin helhet är bra.


Läsa?
Piteå Bibliotek


Källförteckning
Bild Iain Lawrence. URL: http://iainlawrence.com/media-downloads/iain-lawrence.jpg (Läst: 2011-05-26)
Bild Smugglarna . URL: http://image.bokus.com/images2/9789150215762_large_smugglarna (Läst: 2011-05-26)
Wikipedia (2011). Iain Lawrence. URL: http://en.wikipedia.org/wiki/Iain_Lawrence (Läst: 2011-05-26)

Inga kommentarer: