torsdag 26 maj 2011

Det ska bli ett sant nöje att döda dig! av Magdalena Graaf


Magdalena Graaf
Magdalena Graaf föddes den 2 september 1975 i Göteborg och hon växte upp i Kungsängen. Hon har arbetat som modell och sångerska. Tillsammans med sin syster, Hannah Graaf, bildade de popgruppen Graaf. Graafs familj består av hennes två barn som hon har tillsammans med sin före detta man, fotbollsspelaren Magnus Hedman. Hon har även ett son från ett tidigare förhållande med en man som var våldsam och hennes självbiografi Det ska bli ett sant nöje att döda dig! är baserad på hennes förhållande med denne mannen. Graaf ska snart få sitt fjärde barn med sin nuvarande partner.


Handling
I boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! berättar Magdalena Graaf om det äktenskap som hon ingick som gravid nittonåring. Vad som till en början var ungdomlig familjelycka med en omtänksam om än kriminellt belastad man övergick snart i misshandel och fullständig terror. Graaf skildrar hur hon till slut lär sig att leva med makens våldsamma raserianfall, trots att de utgör ett dödligt hot. Hon beskriver hur den unga Magdalena sakta bryts ner. Hon visar också vilken betydelse stödet från föräldrar och vänner haft för att ge historien ett lyckligt slut.

Omdöme
Det ska bli ett sant nöje att döda dig! är en händelserik bok som aldrig blir långtråkig. Boken är dessutom väl beskriven och det märks att det är Magdalena Graafs egna ord. Eftersom Graaf inte är en författare har man som läsare inte så höga krav och boken gör sig bättre utan broderingar. Det hon har skrivit kommer direkt från hjärtat. Boken ger dessutom hopp. Den visar styrka, stolthet och mänskligt mod och hur en person kan lyfta sig själv ur det svartaste mörker. Tillsammans med någon eller några som kan hjälpa en att lyftas upp från en avgrund ger läsaren hopp om framtiden. Det enda kritik boken får är att den kunde ha varit längre.



Källförteckning
Bokus (2006). Bild på boken Det ska bli ett sant nöje att döda dig! URL: http://image.bokus.com/images2/9789185267668_large_det-ska-bli-ett-sant-noje-att-doda-dig (Läst: 2011-05-26)
Expressen (2008). Bild på Magdalena Graaf. URL: http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.1206812!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg (Läst. 2011-05-26)
Wikipedia (2011). Magdalena Graaf. URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Magdalena_Graaf (Läst: 2011-05-26)

Inga kommentarer: