lördag 18 juli 2020

Sommaren vid havet av LaVyrle Spencer


Författare
LaVyrle Spencer är född den 17 juli 1943 i Browerville, Minnesota, USA. Spencer arbetade som lärare innan hon blev författare. Hon har skrivit böcker som är samtida och historiska kärleksböcker. Spencer är en populär författare och hon har varit den författare som har haft flera böcker på NY Times Bestseller List.


Handling
Efter ett misslyckat äktenskap återvänder Roberta Jewett till barndomens hemtrakter i Maine. Men mottagandet blir inte vad hon hoppats på. En frånskild kvinna med tre barn ses med oblida ögon, och det dröjer inte länge förrän elaka rykten är i omlopp.Trots det stannar Roberta i den lilla kuststaden. Med stor envishet lyckas hon skapa ett liv på egna villkor. Hon får arbete som sjuksköterska, hon lär sig köra bil och hon bestämmer sig för att aldrig, aldrig någonsin mer bli beroende av en man.Sedan möter hon Gabriel Farley... LaVyrle Spencer är en av USA:s mest lästa författare. Hennes böcker har sålts i mer än 30 miljoner exemplar. Hon skriver ömsint och realistiskt om vanliga människors liv och känslor. Forum har tidigare gett ut Kärlek för frusna hjärtan, Kärleksgåvan, November i mitt hjärta, Familjeband och Ett löfte om kärlek.
(Källa: Bokförlaget Forum)

Omdöme
Sommaren vid havet har bra beskrivningar och är vackert skrivet. Trots de bra beskrivningarna är det alldeles för få händelser. Dessutom kan en händelse vara alldeles för långt beskrivet. Denna bok är helt klart skriven för vuxna eftersom boken innehåller svåra och ålderdomliga ord, i alla fall om du är ett barn i ungefär 10-årsåldern.


Läsa?

Källförteckning
Bokförlaget Forum. Bild LaVyrle Spencer. URL: https://www.forum.se/forfattare/15375/lavyrle-spencer/ (Läst: 2020-06-22)
Wikipedia (2020). LaVyrle Spencer. URL: https://sv.wikipedia.org/wiki/LaVyrle_Spencer (Läst: 2020-06-22)
LitteraturMagazinet. Bild Sommaren vid havet. URL: http://www.litteraturmagazinet.se/lavyrle-spencer/sommaren-vid-havet (Läst: 2020-06-22)
Bokförlaget Forum. Sommaren vid havet. URL: https://www.forum.se/bocker/162594/sommaren-vid-havet/ (Läst: 2020-06-22)

Inga kommentarer: