onsdag 1 juni 2011

Skräckens cirkus av Darren Shan


Författare
Under författarnamnet Darren Shan hittar vi den irländske författaren Darren O'Shaughnessy. Shan började sin karriär på ett tv-bolag och på sin fritid skrev han böcker. När han inte lyckades skriva böcker för vuxna, övergick han till att skriva böcker för ungdomar. Den bokserie för ungdomar som Shan är mest känd för är Legenden om Darren Shan. Bokserien om Darren Shan omfattar tolv böcker och den första boken heter Skräckens cirkus.


Handling
Darren Shan är en vanlig skolpojke som bor med sin familj. Darren och hans kompis Steve fixar biljetter till "Skräckens cirkus", men det är en konstig show. Pojkarna förstår ingenting av föreställningen. Steve inser att en av de som är med i föreställningen, Mr Crepsley, är en vampyr. Darren har blivit väldigt fascinerad av Mr Crepsleys spindel och han lyckas med att ta den! Tyvärr biter spindeln Steve och han närapå dör av bettet. För att Darren ska lyckas rädda sin kompis måste han göra något som ändrar hans liv väldigt drastiskt...

Omdöme
Skräckens cirkus är en spännande bok, men den är seg i början. Själva berättelsen om cirkusen är ovanlig. Slutet är också bra eftersom författaren får en att vilja fortsätta läsa de övriga böckerna. Det märks dock att boken är skriven för tonåringar på grund av att den är barnsligt skriven.

Om du är intresserad av att läsa andra böcker av Darren Shan kan du läsa böckerna i bokserien Demonata och The City Book-triologin. Dessa böcker riktar sig till vuxna läsare.

Läsa?


Källförteckning
Berghs förlag (2011). Bild Darren Shan. URL: http://www.berghsforlag.se/index.php?p=up&id=Darren@Shan Läst: 2011-06-01
Berghs förlag (2011). Bild Skräckens cirkus. URL: http://www.berghsforlag.se/index.php?p=pres&isbn=9789150216219 Läst: 2011-06-01
Darren Shan (2011). Böcker: Skräckens cirkus. URL: http://www.darrenshan.se/bocker.php Läst: 2011-06-01
Wikipedia (2011). Darren Shan. URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Darren_Shan Läst: 2011-06-01
Wikipedia (2011). Legenden om Darren Shan. URL: http://sv.wikipedia.org/wiki/Legenden_om_Darren_Shan Läst: 2011-06-01

2 kommentarer:

Anonym sa...

hans vän heter steve.

Caroline sa...

Tack ska du ha! :)